Вълшебствата на тиквата

За първи път ДГ №30 "Синчец" – гр. Варна реши да проведе изложба на тема „Вълшебството на тиквата“ в подкрепа на севлиевският Празник на тиквата. Всъщност, важно е да се отбележи, че Празника на тиквата няма нищо общо с Хелоуин, а е една реализирана идея на Община Севлиево и Общинското сдружение за туризъм.
Причина за осъществяването на колоритния празник точно там, е фактът, че градът е известен като град на тиквите, и дори е познат сред местното население като Тиквенбург.

Така, тази година Детска градина №30 "Синчец" – гр. Варна, реши да отбележи този тиквен празник, превръщайки рутината на ежедневието в една невероятна емоция и много настроение. Децата заедно с техните родители превърнаха скучния делник в специален повод за усмивки. Благодарим на всички родители за отзивчивостта, подкрепата и творчеството, които предизвикаха незабравимо изживяване в детските очи!

След като приятели, мами, татковци и деца се полюбуват на тиквеното вълшебство в ДГ №30 "Синчец", нашите творби ще участват в благотворителна инициатива "Да помогнем на Диана". Събраните средства от Благотворителния базар на 16-21.10.2017г., ще бъдат дарени в подкрепа на нейното лечение.

Всички експонати от изложбата могат да бъдат видени тук