Участие на IV Б група „Теменужка“ в Благотворителен фестивал на изкуствата "Добре дошла, Пролет!"

През месец април 2021 г. децата, с помощта на екипа на IV Б група „Теменужка“ и със съдействието на родителите се включиха във Фестивал на изкуствата "Добре дошла, Пролет!", който е посветен на пролетните празници.  Покана за участие във фестивала бе отправена към певци, групи, хорове, инструменталисти, ансамбли, оркестри, композитори, художници, артисти, писатели, танцьори от всички възрасти. „Добре дошла, Пролет“ се излъчи на 21.03.2021 г.  и можеше свободно да се гледа на страницата на сайта “Аз уча музика”, по STARTtv, във Фейсбук, в You Tube.  Децата се включиха с танца „С обич за мама“ в онлайн конкурса, който тази година е с дарителска цел да подпомогне лечението на едно българско дете – Георги Русев от гр. Варна. Гого е с диагноза – Генерализиращо разстройство в развитието / Детски аутизъм/ и има ежедневна нужда от  работа със специалисти,  институции,  терапии с барокамера,  електростимулации на мозъка,  лекарства, конна езда, плуване (последните две са  прекратени поради финансови причини).  Към днешна дата с него работят трима специалисти – логопед, специален педагог и психолог. Благодарение на тяхната работа, на насоките за работа у дома, на асистентката му и учителите в детската градина Гого напредва бавно.  Учим се да е самостоятелен,  да казва срички и малки думички, очния контакт се подобрява. Знае букви, цифри, форми, цветове и  други неща.

Събраните средства от заплатените такси за участие във Фестивала на изкуствата „Добре дошла, Пролет“ са в размер на 270 лв., и са предоставени на семейството.

От септември 2020 г. Георги Русев е част от малкото семейство на IV Б група „Теменужка“ при ДГ №30 „Синчец“. Децата са внимателни, грижовни и толерантни към него. През месец март 2021 г. в детската градина бе организиран Мартенски базар.  Събраните средства в размер на 250 лв. от групата по решение на родителите се предоставиха в помощ на семейството на Гого.